Cserépkályha - Kandalló - Kemence
Kályhacsempe Készítés - Forgalmazás

 
  Látványterv

Mielőtt kályhát építenénk


Egy kályha építését is, akár a házakét, tervezés előzi meg. Célszerű új épületeknél ezt a tervezési időszakot a ház tervezésével egy időben elvégezni, de mindenképp az épület kivitelezés megkezdése előtt. A cserépkályha vagy más egyedi tüzelőberendezés (kandalló, téglakályha, kályha)méretezése az adott helységeknek a hősszükséglet számításával és a helyszín megismerésével kezdődik. A kivitelezés akkor lehetséges, ha minden felmerülő kérdésre kielégítő választ találunk. A szükséges információkat, pl: az épülethatároló szerkezetek (tervrajz), homlokzat, aljzat, födém hőszigetelés, nyílászárók hő átbocsátási tényezői , az aljzat teherbíró képessége,  kémény mérete, típusa (szükséges előzetes kéményseprő szakhatósági szakvélemény, engedély) adja meg. Az összegyűjtött adatok alapján méretezhetjük a cserépkályha teljesítményét az adott térhez, az égéshez szükséges levegő mennyiségét és a kémény hő és áramlástechnikai tulajdonságait a  MSZ EN 15544 és MSZ EN 13384-1 előírás szerint . Ha emeletre, pince vagy garázs szint fölé épülne egy félnehéz-nehéz kivitelű  kályha, előzetes  statikus építész szakvéleménye is szükséges lehet. Egy nehéz kivitelű kályha esetében akár több tonna súllyal kell számolnunk.

 

Látványterv, műszaki rajz

Számítógépes látványterv készítésével segítünk Önnek az elképzeléseit valóra váltani.

 

A terv készítéséhez:

  1. Ha nem volt helyszíni felmérés, kérjük, készítsen egy vázlatrajzot a cserépkályha tervezett helyéről, amely pontos méreteket tartalmaz (falból kiálló kémény, a tisztítóajtó helye, parapetfal, vagy ablak a kályha terében, szinteltérés vagy lépcső a padlóban, stb.).
  1. Válasszon ki egy képet vagy rajzot, amilyen hangulatú cserépkályhát szeretne (egyszerű - mozgalmas, hagyományos - modern, szimmetrikus - aszimmetrikus, szögletes - íves, ülőpadka csempéből vagy vakolt, stb.).
  1. A bemutató teremben válassza ki, hogy melyik gyártó kályhacsempéjéből szeretné építtetni a kályhát és egy rövid megbeszélés során egyeztetünk minden részletet (sarkok, párkányok, kályhaajtó, stb.).

 

Az egyedi látványterv készítése munkaigényes folyamat, kérjük akkor készíttesse, amikor már pontosan körvonalazódtak az elképzelései.

 

A látványtervet ingyen készítjük, amennyiben nálunk rendeli meg a kályhacsempéket.

A csempeanyag konszignációját csak megrendelés után áll módunkban átadni.

A tervdokumentáció egy nézeti és egy műszaki lapból áll. Minden plusz nézet 2.000 Ft+ÁFA.

 

Amennyiben nem nálunk rendeli meg a csempeanyagot, a tervdokumentáció ára 15.000 Ft+ÁFA.

 

A díjat előre kell fizetni és megrendeléskor levonásra kerül a kályhacsempe összegéből.

Látványtervek

 

   
 
© Design by KACOR 2012